ATRIA.SK | Internetový veľkoobchod

Blog

Naprogramovať si požadovanú teplotu na týždeň vopred nebolo nikdy jednoduchšie. Programovateľný termostat Saswell 908 7 sa vďaka svojmu minimalistickému dizajnu hodí do každej modernej domácnosti. Ponúkne vám množstvo predvolených programov, funkciu ochrany proti mrazu a v prípade výpadku napájania či pri výmene batérií zachová všetky vaše nastavenia.
Prístup k teplej úžitkovej vode sa v súčasnosti považuje za bežný štandard. Keďže sa ceny bývania a s nimi súvisiacich energií neustále zvyšujú, je na mieste uvažovať pri jej zabezpečovaní o čo najefektívnejšom systéme. Vhodne zvolené zariadenie okrem nemalej úspory finančných prostriedkov prispieva i k predĺženiu životnosti príslušných spotrebičov.
Magnetická úprava vody Avansa ochráni váš vykurovací systém pred kalcitom
Voda cirkulujúca v systéme vykurovania obsahuje nemalé množstvo nečistôt. Ich prítomnosť spôsobuje rýchle opotrebenie jednotlivých súčastí tejto sústavy. Magnetický filter funguje na základe silných permanentných magnetov, štiepiacich molekuly hydrogénu uhličitanu vápenatého. Vďaka tomu sa zabraňuje tvorbe kalcitu a vodného kameňa vo vnútri kotla.
Kvalitný digitálny termostat vám ročne ušetrí až 10% nákladov na energie vďaka programovateľnosti aj pokročilým funkciám. Termostat Honeywell Home T3 disponuje predvoleným rozvrhom, ktorý si môžeme upraviť podľa vlastných požiadaviek. Jeho automatický a manuálny režim dopĺňa možnosť vypnúť vykurovanie. Pozitívnou je aj funkcia uzamknutia klávesnice.
Pokročilé technológie vniesli trend internetového ovládania aj do sveta termostatov. Regulátor, ovládaný cez internet prostredníctvom chytrého telefónu alebo počítača, vám umožní mať vaše vykurovanie pod kontrolou aj keď pri ňom práve nestojíte. Stačí sa pripojiť k domácemu WiFi routeru a úsporný, bezpečný systém vykurovania tak mať vždy poruke.
Bezdrôtové termostaty sa tešia rastúcej popularite. Práve ich vysoká flexibilita dáva užívateľovi na výber, či si termostat upevní na stenu, alebo ho jednoducho položí na želané miesto. Pri bezdrôtovom termostate, komunikujúcom s prijímačom rádiovými vlnami, odpadá potreba vedenia káblov v stene, čo je výhodou nielen pri prestavbe vášho príbytku.
Izbový regulátor Salus je možné zapojiť na takmer všetky plynové aj elektrické kotly či kotly na drevo, pelety a uhlie. Spoľahlivosť a jednoduchá inštalácia sú navyše príjemným bonusom, ktorým termostat Salus T105RF vyniká. Naprogramujte si kúrenie na týždeň vopred a potešte sa bezdrôtovým termostatom s príjemným dizajnom a podsvieteným displejom.
Dôležitosť filtrácie si zväčša uvedomíme až v situácii, kedy sa zariadenie využívajúce vodu pokazí. Voda totiž obsahuje množstvo nežiaducich látok, akými sú čiastočky hrdze či železa. Tie upchávajú potrubia a vedú k nefunkčnosti vykurovacích zariadení. Jednou z možností, ako predchádzať takémuto stavu, je inštalácia magnetického odlučovača nečistôt.
Lákajú vás technické vymoženosti a radi by ste pomocou svojho smartfónu ovládali úroveň vykurovania vo vašom domove? Systém pre radiátory Saswell KIT TRV sa postará o požadovanú teplotu v jednotlivých miestnostiach vášho príbytku. Správne zvolený termostat vám okrem kontroly temperatúry navyše pomôže šetriť energie aj počas vašej neprítomnosti.
Rozvodnica Saswell SCU209LED je káblovou reguláciou podlahového kúrenia. Zabezpečuje pripojenie až ôsmych termostatov. Slúži na reguláciu vetiev podlahového kúrenia prostredníctvom izbového termostatu, vďaka čomu umožňuje v jednotlivých izbách nastaviť rôzne teploty. Zároveň umožňuje ovládať viacero vetiev súčasne pri použití len jedného termostatu.
Solárne zariadenia sú čoraz vyhľadávanejšou alternatívou v oblasti ohrevu TUV a vykurovania. Vďaka bezplatnej slnečnej energii sa investícia do systému vráti v priebehu niekoľkých rokov. Aby ste si mohli naplno užívať výhody solárneho systému, je potrebné dbať na správny výber jeho komponentov. Jedným z dôležitých súčastí je aj solárny regulátor.
Domácnosti využívajú zemný plyn na varenie, ohrev vody aj kúrenie. Jeho nesprávnym užívaním či poruchou zariadenia však môže vzniknúť nebezpečenstvo v podobe úniku alebo výbuchu plynu. Práve detektor plynu odhalí únik nebezpečných zložiek aj v malých koncentráciách, spustí alarm či svetelnú signalizáciu a upozorní nás tak na hroziace riziko otravy.
Termostaty pre čerpadlá a kotolne slúžia na nastavenie teploty snímanej na kotlovom potrubí. Podľa nameranej teploty obehové čerpadlo buď zapnú, alebo vypnú. Takéto riešenie sa využíva v prípade potreby nahriatia zásobníka či akumulačnej nádoby, ako aj pri ochrane okruhu kotla. Vybrať si môžete z klasických príložných či elektronických termostatov.
Moderné technológie prenikli už aj do sféry kúrenia. Digitálny bezdrôtový termostat Saswell T19 je tak vychytávkou, ktorá umožní regulovať teplotu domácnosti pomocou mobilnej aplikácie. Vy sa tak môžete vrátiť zo zimnej dovolenky do príbytku, v ktorom sa počas vašej neprítomnosti len mierne temperovalo, vyhriateho podľa potreby aktuálneho počasia.
Voda neraz obsahuje chlór, ťažké kovy, železo, dusitany či dusičnany, ale aj vírusy a baktérie. Ojedinelým nie je ani prítomnosť azbestu, herbicídov a pesticídov, ktoré majú okrem nepríjemného zápachu a chuti na svedomí aj množstvo zdravotných problémov užívateľov. Jednou z možností filtrácie vody je aj inštalácia magnetického odlučovača nečistôt.
Deformačná skrutka vytvaruje nerezové solárne rúry a zakončí ich
Deformačná skrutka sa okrem tvarovania nerezových solárnych rúr aplikuje aj na zakončenie potrubia. Používa sa tiež pri nasadení matice na rúry a štandardne je súčasťou balenia solárnych dvoj-rúr. Dodatočný set vám tak poslúži ako náhradný diel, ale aj v prípade potreby ďalšieho ukončenia solárnej dvoj-rúry. Na výber pritom máte z rôznych veľkostí.
Solárne nerezové potrubie zabezpečí efektívny solárny ohrev
Solárne kolektory pohlcujú slnečné žiarenie a ohrievajú špeciálnu kvapalinu, ktorá prenáša teplo. Nezastupiteľnú úlohu v procese solárneho ohrevu zohráva aj solárne potrubie. To sa používa na dopravu vody zo zásobníka na strechu do solárnych panelov a slúži aj na spojenie solárnych kolektorov s bojlerom. Rúry sa vyrábajú z medi, ocele alebo nerezu.
Obdobie vykurovania sa začína v októbri a končí sa s príchodom jari. Moderné bývanie vo väčšine bytových jednotiek i v rodinných domoch umožňuje samostatné vykurovanie príbytku, ktoré sa však nezaobíde bez termostatu. Kým manuálny termostat vyžaduje nastavenie teploty v danom okamihu, programovateľný umožňuje zvoliť si teplotu aj na týždeň dopredu.
Bezdrôtový termostat Avansa 2007 TX je vhodný na reguláciu väčšiny kotlov predávaných na Slovensku. Môžete ho však pripojiť ku klimatizačnému zariadeniu a usmerniť tak chladenie vášho príbytku počas horúcich letných mesiacov. Avansa 2007 TX sa tak vďaka svojim vlastnostiam a prevádzke bez potreby ťahania káblov stala obľúbenou voľbou spotrebiteľov.
Pre deti lákadlo v podobe tlačidiel a podsvieteného displeja, pre dospelých nevyhnutnosť, pomocou ktorej regulujú komfort svojho príbytku. Reč je o izbových termostatoch, ktoré sú súčasťou príjemne teplého domova. Ak hľadáte spojenie funkčnosti a dizajnu, izbový termostat Euroster Q7 vám umožní naprogramovať si až 9 denných teplôt v rozsahu 1 týždňa.
Viete si predstaviť život v nevykúrenom príbytku? Väčšina z nás zrejme nie. Hoci má každý svoju vlastnú predstavu o príjemnom teple, na jeho optimálnu reguláciu bude určite potrebovať izbový termostat. Vybrať si pritom môžete z ponuky manuálnych termostatov s klasickým káblovým vedením, alebo môžete uprednostniť bezdrôtový programovateľný termostat.
Aj vy radi vstupujete do vyhriateho príbytku, keď je vonku sychravo a teploty klesajú pod bod mrazu? Za pocitom teplého domova sa však ukrýva niekoľko technických predpokladov, ktorých dokonalé zladenie sa odzrkadlí v bezporuchovom vykurovaní. Jednou z jeho zložiek je obehové čerpadlo, ktoré do radiátorov či vykurovacích trubiek dopraví teplú vodu.
Nerezové rozdeľovače, vyrobené z kvalitnej nerezovej ocele, sú prioritne určené pre podlahové vykurovanie. Zodpovedajú požiadavkám nemeckej normy a dajú sa použiť na všetky druhy plastových potrubí, vrátane viacvrstvového potrubia a medi. Okrem toho, že miešajú a rozdeľujú tok vody z kotla k vykurovaniu, regulujú aj prietok vody a vyvažujú rozvody.
Záložný zdroj pre kotol a obehové čerpadlo
Vlastníte kotol na drevo či iné tuhé palivo? Istotne viete, že tieto pevné látky v ňom horia dlhšie. Ak sa zastaví obehové čerpadlo, do niekoľkých minút tak môže dôjsť k jeho prehriatiu, prasknutiu zvarov, až k vzniku požiaru vonkajšej izolácie kotla. Prevenciou nežiaduceho poškodenia kotla i vašej nehnuteľnosti je záložný zdroj pre obehové čerpadlo.
Počas prechodného obdobia, kedy kotol nie je v prevádzke a vám sa žiada teplo počas pobytu v kúpeľni, si s pomocou elektrickej vyhrievacej špirály môžete rýchlo a jednoducho pomôcť. Jej napojením na rebríkový radiátor zabezpečíte jeho elektrické vykurovanie a doprajete si príjemné teplo, ktoré vás po vystúpení z vane či sprchového kúta isto poteší.
Mosadzné rozdeľovače pre podlahové kúrenie
Rozdeľovače pre podlahové kúrenie sú zariadenia určené na miešanie a rozdeľovanie toku vody z kotla k vykurovaniu. Ak sa rozhodnete riešiť svoje kúrenie inštaláciou takéhoto rozdeľovača, budete môcť využívať viacero výhod tohto riešenia. Najväčšou prednosťou je možnosť regulovania prietoku vody a docieliť tak rovnomerné odvádzanie tepla do podlahy.
Manuálny neprogramovateľný termostat Avansa 2003 je určený pre menej náročných užívateľov, ktorí preferujú jednoduchú obsluhu a inštaláciu a vystačia si so základným nastavením teploty. Je vhodný na reguláciu väčšiny kotlov a klimatizačných zariadení predávaných na Slovensku. Jeho minimalistický dizajn navyše zaručí, že sa zladí s každým interiérom.
Najpoužívanejším sortimentom v oblasti termostatov sú programovateľné izbové termostaty. Na základe vášho nastavenia umožňujú regulovanie dennej aj nočnej teploty, dokonca vám umožnia nastaviť si program vopred, až na týždeň. Preštudujte si výhody a nevýhody rôznych typov zariadení a vyberte si podľa požiadaviek, ktoré od termostatu očakávate.
V množstve dostupných termostatov nemusí byť výber toho najvhodnejšieho zariadenia vždy jednoduchý. Ak patríte k náročnejším užívateľom a chceli by ste mať vykurovanie pod kontrolou, zvoľte si bezdrôtový programovateľný termostat. Ten slúži na regulovanie vykurovacej teploty v miestnosti, v ktorej sa práve nachádza a zároveň plní funkciu vysielača.
Moderný trh ponúka širokú škálu sortimentov na vykurovanie. Aby ste v zime nemuseli riešiť nepríjemné situácie s ich prípadnou opravou, mali by ste voliť kvalitné potrubia a spojky. Keďže ide o „neviditeľnú“ investíciu na veľmi dlhé obdobie, výber spoľahlivého, prémiového príslušenstva zúročíte v podobe jeho bezporuchového chodu a dlhej životnosti.
Stavba vášho vysnívaného domu sa blíži k finále a vám už chýba len krôčik k tomu, aby sa váš domov príjemne rozohrial? Aby ste si teplo domova mohli dosýta vychutnať, je nutné nastavovať úroveň vykurovania. Na tento účel je určený elektronický termostat. Dokáže komunikovať s kotlom alebo iným zdrojom kúrenia a v miestnosti udržiavať stálu teplotu.
Podlahové kúrenie prináša veľa výhod. Jedným z nich je aj estetická stránka, kedy vykurovacia technika nenaruší vzhľad interiéru. No aj pre takýto typ vykurovania je nutné inštalovať zariadenia, ktoré zabezpečia jeho správne fungovanie. Ako tieto súčasti vykurovania ukryť a súčasne zabezpečiť tepelnú harmóniu vášho domova? Prečítajte si v našom blogu.
Láka vás predstava pohodlne sa usadiť po náročnom dni k obľúbenému programu a mať nohy v teple? Zabezpečte si komfort pre vaše nohy, zdravie pre vaše telo a úsporu pre vašu peňaženku a nenechajte sa odradiť zdanlivo náročnejšou realizáciou podlahového kúrenia. Systémové dosky umožňujú rýchlu a jednoduchú montáž a zaručia vašu spokojnosť.
Staviate chatu alebo rekonštruujete podkrovie a chceli by ste si užívať komfort podlahového kúrenia čo najskôr? Suchý systém vykurovania je určený pre každého, koho „tlačí čas“. Jednoduchá a rýchla montáž pomocou polystyrénových systémových dosiek vám uľahčí rozhodovanie i realizáciu, a vy sa môžete už čoskoro tešiť na teplú podlahu pod vašimi nohami.
Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz.